Tocht over de Zeelandbrug

Philipsdam, stoempen of gedragen door de wind?

Beste fietsvrienden,

Op 23 augustus staat de Zeeuwse tocht over de Zeelandbrug op het programma.

Het parkoers is al verkend en zal in tegenstelling tot de afgelopen editie behoorlijk anders zijn. Ik denk dat er voor velen nieuwe wegen zullen worden ontdekt, zelfs in het Brabantse deel. Mijn streven is geweest een mooie mix te maken van toeristisch mooie omgeving (veel zicht op de Oosterschelde), verkeersluwe wegen en uiteraard veilige fietspaden met weinig vakantiefietsers. De Zeelandbrug en de Philipsdam zitten opnieuw in het parkoers. De totale afstand zal iets meer dan 200km zijn. 

De club hoopt uiteraard met nog meer deelnemers aan de start te staan dan vorige edities. Omdat 23 augustus nog in de grote zomervakantie valt, zal het vinden van een goede horecagelegenheid met voldoende capaciteit om te pauzeren mogelijk lastig zijn. Piet van Dongen jr. heeft in ieder geval een volgwagen ter beschikking gesteld wat handig is bij calamiteiten en het vervoer van persoonlijke spulletjes (zoals bijvoorbeeld reservebandjes of gelletjes). Het is zelfs een optie dat wij bepaalde stops inlassen op toeristisch mooie locaties waarbij wij gebruik kunnen maken van onze eigen voorzieningen. E.e.a. zal allemaal afhangen van het weer en aantal deelnemers.

Er worden minimaal 2 pauzes ingelast, op ca. 50 km op de Grevelingen/Philipsdam en na 110 km bij Wemeldinge. Daarnaast een korte stop na ca. 155 in Tholen.

Laat de afstand niemand afschrikken, want het zal geen wedstrijd worden. Hoewel volgens traditioneel Thools gebruik (daar kom ik tenslotte van origine vandaan) de Oesterdam zich prima leent om totaal los te gaan voor degenen die dit toch zouden wensen en energie overhebben. Daarna uiteraard gezamenlijk verder om de laatste 50 km weer door Brabant af te leggen. Ook hier voor velen nieuwe wegen!

Zeelandtocht 2018

In verband met de planning en ook het inzetten van de volgwagen zou het fijn zijn als wij uiterlijk woensdag 19 augustus weten wie er meegaat. Dan kunnen wij gericht inkopen doen en de bijpassende horecagelegenheden bepalen. Gaarne aanmelden via mailadres: marcowendy@kpnplanet.nl

Wanneer iemand chauffeur wilt zijn van de volgwagen dan gaarne dit aangeven.

Mede namens het bestuur tot zondag 23 augustus!

Groet,

Marco Knulst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: